flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ГСВО проведено Урок справедливості

22 листопада 2019, 13:00

Господарський суд Вінницької області вже вкотре долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості».

21 листопада до суду завітали одразу дві команди юних справедливців – учні 3-В та 3-Г класів Комунального закладу «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-гімназія № 30 імені Тараса Шевченка Вінницької міської ради».

В ролі головного арбітра виступив суддя-спікер Роман Міліціанов, який продемонстрував дітям суддівську мантію та головні атрибути судді.

Після перегляду мультику «Слон проти жирафи» учням було запропоновано визначити, хто ж із тварин був правим у спорі.

Дітки активно долучились до розв’язання нелегкої ситуації, що склалась між тваринами за сценарієм мультфільму, висловлювали свої позиції, завзято захищаючи ту чи іншу сторону, та в результаті дізнались як все ж вирішився спір.

На згадку про такий цікавий досвід учні отримали наліпки із зображеннями героїв мультику, дипломи про участь у заході та, звісно, були зараховані до клубу "Справедливці".

Крім того, щоб зробити знайомство із роботою суду більш пізнавальним, заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк провели маленьким гостям невеличку екскурсію приміщенням суду, розповіла, хто здійснює охорону нашого приміщення та забезпечує порядок у ньому, показала як виглядає одне із приміщень архіву та що там зберігається.

Згодом дітки побували у одному із залів судового засідання, де не лише радо фотографувались із суддею, але й мали можливість посидіти у справжніх суддівських кріслах.

Сподіваємось, що учасники заходу отримали корисні знання, цікаво провели час та винесли для себе головний урок: суд - це той орган, який відновлює справедливість. 

Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 року № 59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ 

Пресслужба