flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Клуб "Справедливці" поповнився новими членами

10 грудня 2019, 15:02

Робочий тиждень в Господарському суді Вінницької області розпочався цікаво та пізнавально, адже в понеділок, 9 грудня, до нас завітали учні 4-А Комунального закладу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія № 30 імені Тараса Шевченка Вінницької міської ради на черговий Урок справедливості.

Зустрічали гостей заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк та прессекретар Олеся Слободян.

Під час знайомства, невгамовні школярі ставили багато запитань: а суддя буде «хлопчик» чи «дівчинка»?; а він буде в мантії і чи буде вона повністю чорна?; а нас будуть судити?; чому суддя сидить в суддівському кріслі саме в центрі столу?

Ми спробували задовольнити невичерпну цікавість гостей і сподіваємось нам це вдалося.

Далі, все відбувалось за звичним сценарієм. Незмінно урок провів суддя-спікер Роман Міліціанов. Після перегляду мультику «Кінь проти Хом’яка» дітки, як завжди, розділились на два табори та жваво відстоювали обрані позиції, почергово захищаючи Коня та Хом’яка, що опинились перед суддею.

У підсумку, Роман Валерійович розсудив спір між тваринами та пояснив маленьким справедливцям суть прийнятого рішення.

Цікаво, що спостерігаючи за дітками під час проведення уроків справедливості, вже відслідковуються певні тенденції в обранні позицій та їх обґрунтуванні, приємно, що школярі активні та заповзяті.

Насамкінець, учні отримали наліпки із зображеннями героїв мультику, диплом про участь у заході та, звісно, були зараховані до клубу "Справедливці".

Вже за традицією, діти сфотографувались із суддею.

Крім того, оскільки правова освіта молоді є вкрай актуальною та важливою, школярам була продемонстрована пам’ятка щодо правил спілкування з правоохоронними органами та судом для кращого розуміння судового процесу та прав дитини в ньому.

Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 року № 59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Пресслужба