flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Вінницької області в минулому році розглянуто 22 позови до ТОВ "ЕНЕРА ВІННИЦЯ"

29 січня 2020, 11:45

Як повідомлялось раніше Господарським судом Вінницької області було унеможливлено припинення електропостачання об’єктів соціальної інфраструктури, а саме Комунального закладу "Дошкільний навчальний заклад № 19 Вінницької міської ради" та Державного навчального закладу "Центр професійно-технічної освіти № 1 м. Вінниці" (переглянути новину можна за наступним посиланням https://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/pres-centr/news/817466/).

Нагадаємо, що вказані установи звернулись до суду із позовами до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" з вимогою про перерахунок коштів по сплаті за користування електричною енергією відповідно до умов договору.

Господарський суд Вінницької області вжив заходів щодо забезпечення поданих позовів та заборонив Товариству з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" вчиняти дії по припиненню даним навчальним закладам постачання електричної енергії.

Загалом протягом липня-вересня 2019 року до Господарського суду Вінницької області надійшло 22 позови до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" з вимогою про перерахунок коштів по сплаті за користування електричною енергією, що розглядались різними суддями. Серед позивачів – дитячі садочки, навчальні заклади, лікарні та інші комунальні заклади м. Вінниці.

Станом на сьогодні у всіх справах прийнято рішення про відмову у задоволенні позовів за їх недоведеністю.

Із висновками господарського суду деякі позивачі не погодились, у зв’язку з чим до суду апеляційної інстанції було подано 8 апеляційних скарг.

Зазначимо, що рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повні тексти судових рішень у даних справах є загальнодоступними в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reestr.court.gov.ua/

 

Довідково. З метою отримання достовірної інформації щодо стану розгляду судових справ можна звертатись до Господарського суду Вінницької області за телефонами: (0432) 558-016 (суддя-спікер Міліціанов Роман Валерійович) та (0432) 558-000 (прессекретар Слободян Олеся Володимирівна).

 

Суддя-спікер