flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Вінницької області проходять практику майбутні юристи

31 січня 2020, 16:49

Що ж таке навчальна практика для студентів?

Хтось вважає, що це суто формальний процес, що завершується підготовкою та захистом щоденника практики.

А для когось практика – це не лише унікальна можливість випробувати отриманні знання на практиці, а також шанс здобути нові знання та навички, необхідні для подальшої професійної реалізації. Вона покликана підготувати майбутніх спеціалістів до реальної практичної роботи, забезпечити належний рівень їхньої професійної підготовки.

Саме так вважають студенти вищих навчальних закладів, що проходять практику в Господарському суді Вінницької області.

Станом на сьогодні в суді практикуються 8 молодих, амбітних та перспективних хлопців і дівчат, серед яких студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса та Національного університету «Одеська юридична академія».

Під керівництвом досвідчених керівників студенти знайомляться із законодавчими та нормативними актами, структурою, організацією роботи та юрисдикцією господарського суду, засадами документообігу, порядком підготовки процесуальних документів та формування матеріалів господарських справ, комп’ютерною програмою «Діловодство спеціалізованого суду», беруть участь в судових засіданнях та знайомляться із порядком технічної фіксації судового процесу та ведення протоколів судового засідання, з обов’язками секретаря судового засідання та змістом роботи судді і його помічника.

Крім того, сьогодні зі студентами поспілкувались заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк та прессекретар Олеся Слободян, провели коротеньку ознайомчу екскурсію та побажали наснаги і наполегливості в навчанні, а також професійній діяльності.

Сподіваємось, що практика в нашому суді принесе майбутнім юристам цікавий досвід, приємне спілкування та стане у нагоді в професійній діяльності.  

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Пресслужба