flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГСВО удосконалює умови перебування в приміщенні суду маломобільних груп населення

06 лютого 2020, 17:54

Господарським судом Вінницької області створюються та постійно удосконалюються  умови доступу до приміщення суду та перебування в ньому маломобільних груп населення з метою забезпечення належного рівня захисту їх прав, адже відповідно до частини 3 статті 7 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" доступність правосуддя для кожної особи забезпечується відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законами України.

Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів маломобільних груп населення, громадян похилого віку та інших осіб, у яких можуть виникати труднощі із доступом до приміщення суду чи в отриманні відповідної послуги.

Приміщення Господарського суду Вінницької області відповідає нормам і правилам, а також вимогам законодавства щодо вільного відвідування його особами з обмеженими можливостями.

Зокрема, у нас наявне місце для паркування транспортних засобів людей з інвалідністю, поручні, пандуси, низькі пороги або їх відсутність, спеціальне маркування сходів та система орієнтирів, зокрема із використанням шрифту Брайля, поручні та тактильні кнопки в кабінах ліфтів, розташовані на відповідній висоті віконця канцелярії суду.

Звісно, це не вичерпний перелік умов доступності та перебування в приміщенні суду для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення і ми постійно працюємо над налагодженням інфраструктури для відповідних категорій осіб.

Так, днями, пандус, що розташований на внутрішніх сходах першого поверху, обладнано поручнями з нержавіючої сталі, основною функцією яких є комфортне пересування осіб при підйомі та спуску.

Більше інформації із фотозвітом щодо організації доступу та перебування в Господарському суді Вінницької області маломобільних груп населення можна знайти за наступним посиланням https://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/gromadyanam/15/.

 

Пресслужба