flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ГСВО взяли участь у фаховій зустрічі щодо конфлікту інтересів у суддівській діяльності

07 лютого 2020, 10:26

Сьогодні, 7 лютого, судді Господарського суду Вінницької області Василь Матвійчук та Роман Міліціанов взяли участь у консультативній зустрічі для суддів Вінницької області на тему «Конфлікт інтересів у суддівській діяльності».
Серед гостей заходу - представниця Міністерства міжнародних справ Канади Кейтлін Кіні та старший експерт проектів посольства Канади в Україні Валерій Олійник.
Зі вступним словом до присутніх звернулися голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, голова Вінницького апеляційного суду Сергій Медвецький, голова Ради суддів України, суддя 7ААС Богдан Моніч та керівник Проекту підтримки судової реформи Любомир Маркевич.
В ході зустрічі учасники обговорили, зокрема:
1️⃣ повноваження Ради суддів України в контексті вимог антикорупційного законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів;
2️⃣ проблемні питання врегулювання конфлікту інтересів, який врегульовується у порядку, визначеному процесуальним Законом;
3️⃣ особливості запобігання конфлікту інтересів в діяльності суддів, який не може бути вирішений в процесуальний спосіб;
4️⃣ притягнення суддів до відповідальності за порушення вимог законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
Захід організовано Радою суддів України за підтримки Канадсько-Українського Проекту підтримки судової реформи та відбувся на базі Сьомого апеляційного адміністративного суду.

 

Пресслужба