flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ГСВО обговорили актуальні питання щодо дотримання вимог фінансового контролю у 2020 році

13 лютого 2020, 13:08

12 лютого 2020 року в Господарському суді Вінницької області відбулася спільна нарада суддів та працівників апарату суду з питань дотримання фінансового контролю у 2020 році.

Проведення такої наради стало актуальним не лише через розпал кампанії з декларування доходів за 2019 рік, а ще й тому, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» від 02 жовтня 2019 року №140-IХ, яким внесено, зокрема, деякі зміни до Закону України «Про запобігання корупції».

Перш за все, зазначеним Законом змінено саму форму електронної декларації, перелік суб’єктів декларування, до яких відносено також і помічників суддів, змінено норму щодо подання виправленої декларації, розширено перелік відомостей, які декларант зазначає щодо себе та членів своєї сім’ї, внесено деякі уточнення до понять «члени сім’ї» та «близькі особи», а також зміни щодо підстав подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

До участі в обговоренні актуальних питань, які виникають при заповненні суб’єктами декларування щорічних е-декларацій, був залучений завідувач сектору з питань запобігання корупції апарату Вінницької обласної державної адміністрації Сільницький Андрій Володимирович.

В ході наради Андрій Сільницький продемонстрував покрокову слайдову презентація щодо заповнення  е-декларації за 2019 рік, перегляд якої супроводжувався змістовними доповненнями та роз’ясненнями стосовно  кожного розділу.

Окрім того, йшлося про деталі електронного декларування у 2019 році, найбільш поширені порушення при заповненні декларацій, що виявляються НАЗК під час повних перевірок, та відповідальність за порушення антикорупційного законодавства.

Спікер також рекомендував при заповненні декларації за 2019 рік створювати новий документ та наголосив, що, з метою до заповнення електронної форми декларації, необхідно виконати наступні дії:

- перевірити адресу електронної поштової скриньки;

- перевірити термін дії та працездатність ЕЦП;

- для отримання інформації про відкриті рахунки в банках своєчасно звернктись до відділень банків.  

Андрієм Сільницьким були надані відповіді на проблемні питання, які надходили від суддів та працівників апарату суду.

Колектив Господарського суду Вінницької області щиро дякує Андрію Сільницькому за цікаву, змістовну та роз’яснювальну бесіду.

 

Пресслужба