flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення для учасників судового процесу.

18 лютого 2014, 15:54

Повідомлення для учасників судового процесу.

 

З 01.01.2004 року вступив в дію Закону України « Про електронний цифровий підпис» від 22.05.2003 року.

Закон визначає правовий статус електронного цифрового підпису та регулює відносини, що виникають при використанні електронного цифрового підпису.

Відповідно до положень даного Закону електронний цифровий підпис призначений для забезпечення діяльності фізичних та юридичних осіб, яка здійснюється з використанням електронних документів. Він використовується фізичними та юридичними особами - суб'єктами електронного документообігу для ідентифікації підписувача та підтвердження цілісності даних в електронній формі.

Відповідно до п. 1.5.17 Інструкції з діловодства в господарських судах України, яка затверджена наказом Державної судової адміністрації № 28 від 20.02.2013 року, документи, отримані електронною поштою без електронного цифрового підпису або каналами факсимільного зв'язку, не належать до офіційних. У разі надсилання електронних документів без електронного цифрового підпису та факсограм необхідно надсилати також оригінал документа в паперовій формі.

З огляду на вказане, просимо учасників судового процесу дотримуватись вимог Інструкції щодо зазначення електронного цифрового підпису на надісланих документах до суду з метою їх належної реєстрації та обробки.