flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися збори суддів Господарського суду Вінницької області

03 квітня 2020, 16:27

2 квітня 2020 року відбулися збори суддів Господарського суду Вінницької області.

На зборах було розглянуто всі заплановані питання порядку денного.

Зокрема, суддівський корпус заслухав звіт голови суду Федора Колбасова щодо підсумків роботи Господарського суду Вінницької області в 2019 році, звіти голови суду та заступника голови суду Сергія Тісецького щодо виконання адміністративних повноважень відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а також звіт в.о. керівника апарату суду Крістіни Слободонюк про роботу апарату суду в 2019 році.

Крім того, затверджено Положення про збори суддів Господарського суду Вінницької області з урахуванням змін, внесених рішенням Ради суддів України від 31 січня 2020 року № 4 до Типового положення про збори суддів судів загальної юрисдикції, затвердженого рішенням Ради суддів України від 04 червня 2015 року № 45. 

Положенням про збори суддів Господарського суду Вінницької області визначаються порядок скликання, підготовки та проведення зборів суддів Господарського суду Вінницької області, обрання суддів на адміністративні посади та звільнення з таких посад, обрання делегатів на з’їзд суддів  України.

Також одноголосним рішенням зборів суддів обрано делегата на XVIIІ черговий з'їзд суддів України. Ним став суддя Юрій Яремчук.

Варто зазначити , що 31 січня 2020 року Рада суддів України прийняла рішення №2 про скликання  XVIIІ черговий з'їзд суддів України.

Попередній перелік питань, які будуть виноситися на обговорення XVIIІ чергового з'їзду суддів України: 

- Про призначення судді Конституційного Суду України;

- Про обрання Ради суддів України; 

- Звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів; 

- Інформація Голови Державної судової адміністрації України про її діяльність, зокрема щодо організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів судової влади;

- Про внесення змін до Регламенту з’їзду суддів України;

- Про внесення змін до Положення про Раду суддів України.

Наразі, з метою мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», статей 126 – 134 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статті 12 Закону України «Про Конституційний Суд України» та Положення про Раду суддів України Рада суддів України вирішила відкласти проведення ХVІІІ чергового з’їзду суддів України на невизначений строк.

 

Пресслужба