flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся вебінар «Роль судді та судового адміністратора в умовах пандемії»

29 квітня 2020, 15:39

28 квітня 2020 року відбувся цікавий та актуальний вебінар «Роль судді та судового адміністратора в умовах пандемії».

До участі у заході долучились і в.о. керівника апарату Господарського суду Вінницької області Крістіна Слободонюк та головний спеціаліст суду Олеся Слободян.

У зв’язку зі спалахом COVID-19 стала очевидною важливість готовності судової системи України до ефективного реагування на пандемію. Подібно до судових систем у всьому світі, українські суди стикаються із багатьма пов’язаними з пандемією викликами стосовно внутрішнього управління судом, комунікації, а також доступу до суду та судових послуг.

Мета заходу - акцентувати увагу на тому, що весь персонал судової системи, у тому числі судді і судові адміністратори, відіграє важливу роль в ході ухвалення правильних рішень у справах, пов’язаних із надзвичайною ситуацією у сфері громадського здоров’я або порушеннями карантинних обмежень, підготовки ефективного реагування у своєму суді, розробки і впровадження плану дій на випадок надзвичайної ситуації, комунікації із апаратом суду, представниками ЗМІ і громадськості, а також забезпечення безперервної діяльності суду.
Спікери заходу:
Чарльз ЛаВердір, Голова окружного суду штату Мен, США (у відставці)
 Богдан Моніч, суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду, Голова Ради суддів України.

Учасники мали нагоду:
• визначити свою роль у реагуванні на пандемію COVID-19 та інші пандемії чи епідемії;
• підсумувати, як вони можуть раціонально реагувати на спалах пандемії;
• забезпечити розгляд справ, які можуть надійти у результаті спалаху пандемії COVID-19;
• знайти баланс між захистом прав людини і громадянина та вимогами щодо забезпечення громадської безпеки в умовах пандемії;
• краще розуміти етичні вимоги в умовах пандемії;
• знаходити ресурси для забезпечення належного реагування в надзвичайних ситуаціях.

Даний вебінар став першим із серії відкритих вебінарів, організованих Національною школою суддів України у співпраці з Програмою USAID «Нове правосуддя» спільно з The National Judicial College Національним суддівським коледжем у місті Рено (США).

Також 29 квітня планується проведення вебінару «Медіація: ключові елементи успішних програм», а 30 квітня  відбудеться вебінар на тему  «Усвідомленість та зниження стресу у нинішні непрості часи».

 

Пресслужба