flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся другий вебінар із серії запланованих на тему "Медіація: ключові елементи успішних програм»

30 квітня 2020, 10:51

Суддя Господарського суду Вінницької області Роман Міліціанов та в.о. керівника апарату суду Крістіна Слободонюк взяли участь у вебінарі «Медіація: ключові елементи успішних програм» - другому із серії відкритих вебінарів, організованих Національною школою суддів України у співпраці з Програмою USAID «Нове правосуддя» спільно з The National Judicial College Національним суддівським коледжем у місті Рено (США).
Мета - зрозуміти, як допомагати вирішувати справи під час періоду «соціального дистанціювання» та забезпечити більше можливостей для використання медіації, а також розглянули способи проведення медіації на відстані та переваги використання медіації як допоміжного механізму для суддів і персоналу суду із метою забезпечення доступу до правосуддя разом із спільнотою медіаторів.
В якості спікерів цього разу виступили:
- Ненсі Ніл Їнд, медіатор і фахівець із питань стратегічного управління спорами;
- Володимир Петренко , суддя Київського районного суду міста Одеси, суддя-спікер, кандидат юридичних наук, доцент, член ГО «Асоціація слідчих суддів України»;
- Луіза Романадзе, президент Української академії медіації.
В результаті всі, хто долучився до заходу дізналися як:
- визначати ключові елементи для розробки успішної програми медіації у суді;
- застосовувати основні принципи програми медіації для її успішної реалізації;
- розуміти елементи медіації, принцип конфіденційності, критерії вибору медіатора, складові підготовки до медіації, а також елементи проведення медіації у віддаленому (онлайн) режимі.
Додамо, що 30 квітня планується проведення заключного вебінару із даної серії на тему "Усвідомленість та зниження стресу у нинішні непрості часи".

 

Пресслужба