flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступ до правосуддя для вразливих груп користувачів суду

30 квітня 2020, 11:41

Головний спеціаліст Господарського суду Вінницької області Олеся Слободян взяла участь в роботі вебінару "Доступ до правосуддя для вразливих груп користувачів суду", що відбувся 29 квітня 2020  року в режимі відеоконференції  через сервіс Zoom.

Захід відбувся у рамках реалізації ініціативи "Модельні суди" Проєкту Європейського Союзу “Підтримка реформ юстиції в Україні” (“Право-Justice”).

Міжнародні та національні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice» обговорили ряд важливих питань, серед яких:

- потреби вразливих груп користувачів суду та проблеми доступу до правосуддя;

- впровадження Служби підтримки вразливих потерпілих та свідків у судах: європейський досвід та можливості його запозичення для України;

- Литовський досвід функціонування волонтерських сервісів у судах;

- Діяльність центів безоплатної правової допомоги у забезпеченні доступу вразливих груп користувачів суду до правосуддя в Україні.

В якості спікерів Анна Адамська – Галлант, головна міжнародна експертка Проєкту з питань правосуддя ЄС “Право-Justice”; Іріна Урумова - експертка Інститут прав людини ім. Людвіга Больцмана (Австрія) та проєктів UNICEF щодо розробки законодавства із захисту вразливих осіб та правосуддя дружнього до дитини, фахівець з питань ювенальної юстиції, міжнародна експертка Проєкту ЄС «Право-Justice»; Неріус Мейлутіс - суддя, голова Регіонального суду Каунаса, член Судової Ради Республіки Литва, міжнародний експерт Проєкту ЄС «Право-Justice»; Олександр Баранов – в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

 

Пресслужба