flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День вишиванки в Господарському суді Вінницької області

21 травня 2020, 16:45

Сьогодні відзначаємо Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Історія вишиванки в Україні нараховує не одну сотню років. У кожному регіоні збереглась своя специфіка, кольори, орнамент та техніка виконання вишивки. Українська вишиванка на рівні з українською писанкою є одним із яскравих символів багатої української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, ми демонструємо не тільки її крсу та унікальність, але й засвідчуєм свою приналежність до віковічної  української культури  та традиції.

Вишиванка була та залишається символом невгсаючого українського духу та уособленням України. Саме вишиванка ідентифікує нас з-поміж інших націй і дає усвідомлення нашого патріотизму.

Гарною традицією стало відзначення Дня вишиванки і в Господарському суді Вінницької області. Судді і працівники апарату суду із року в рік в третій четвер травня змінюють свій офіційний дрес-код на національний. Ми переконані, що національне вбрання це щось більше, ніж просто одяг, вишиванка – національна святиня, яка несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь.

Тож щиро вітаємо усіх зі святом та пропонуємо переглянуто відео, на якому судді та працівники апарату суду поділилися сокровенними думками про національний вишитий одяг, а також власними традиціями святкування Дня вишиванки.

https://www.facebook.com/848424548641333/videos/428701161425472/

 

Пресслужба