flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відсьогодні до Господарського суду Вінницької області можна пройти також і за електронними документами

12 червня 2020, 17:04

12 червня 2020 року внесено зміни до Правил пропуску осіб до приміщення Господарського суду Вінницької області та на його територію транспортних засобів, затверджених наказом Голови Господарського суду Вінницької області від 17.02.2020 №3-АГП, у частині ідентифікації осіб, які прибули до суду. Зокрема, пункт 2.3. Правил викладено в такій редакції:

"З метою ідентифікації осіб, які прибули до суду, їх пропуск здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу (паспорта громадянина України, паспорта громадянина для виїзду за кордон (у тому числі відображення інформації, що міститься у відповідних документах, в електронному вигляді з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг “Портал Дія”, яке пред’являється (надається) особою через зазначений мобільний додаток), службового посвідчення, посвідчення адвоката України, національного посвідчення водія України (у тому числі відображення інформації, що міститься у відповідних документах, в електронному вигляді з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг “Портал Дія”, яке пред’являється (надається) особою через зазначений мобільний додаток), пенсійного посвідчення, іншого офіційного документа, що містить фотокартку особи та печатку установи, яка видала документ)."

Тобто, відтепер, нарівні із використанням паперових документів, відвідувачі суду можуть скористатись інформацією, що міститься у відповідних документах в електронному вигляді з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг “Портал Дія”. 

Особа, яка бажає потрапити в суд, може подавати е-паспорт громадянина України, е-паспорт для виїзду за кордон та е-посвідчення водія через мобільний додаток «Дія» як електронну копію паспорта громадянина України у формі картки та/або паспорта громадянина України для виїзду за кордон та/або національного посвідчення водія України. Пред’явлення електронних документів не потребує додаткового пред’явлення документів, що посвідчують особу, у паперовому вигляді.

З повним текстом Правил можна ознайомитися за посиланням https://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/pro_sud/12/ або в розділі "Про суд".

Разом із тим, нагадуємо, що, зв'язку із карантином на території України, в Господарському суді Вінницької області встановлено особливий режим роботи. Докладніше за посиланням https://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/pres-centr/news/947012/.

Корисні контакти та посилання:

- Веб-адреса сторінки суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://vn.arbitr.gov.ua/sud5003/
- Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/
- Телефон Контакт-центру 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України); +38(044) 207-35-46 багатоканальний (для дзвінків з-за кордону)
- E-mail суду: inbox@vn.arbitr.gov.ua
- Контактні телефони суду (0432) 558-038 (інформаційний центр);  (0432) 558-000 (приймальня голови суду); (0432) 558-006 (канцелярія суду)

- Сервіс «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/)

- Перевірити, чи не викликають Вас до суду  https://court.gov.ua/unknown/sud5003

 

Пресслужба