flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступність до правосуддя осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення

22 червня 2020, 15:03

Представники Господарського суду Вінницької області, в ході вебінару 19 червня 2020 року, долучились до обговорення Рекомендацій доступності до правосуддя осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення. Захід відбувся за ініціативи Олександра Вознюка – керівника Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» за участі представників судів Вінниччини та територіального управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області.

«Нічого для нас без нас» - важливий принцип діяльності у напрямку інклюзивності. Це цитата з Посібника «Інклюзивний суд: Рекомендації робочої групи із забезпечення доступності суду і судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення щодо застосування ДБН-2018 В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд».

Дані Рекомендації схвалені Рішенням Ради суддів України від 05 червня 2020 року № 37. Цим Рішенням також рекомендовано Державній судовій адміністрації України та її територіальним управлінням, головам та керівникам апаратів судів застосовувати зазначені Рекомендації під час проектування та будівництва нових, а також капітального ремонту та реконструкції існуючих приміщень судів.

Рекомендації спрямовані на правильне та чітке застосування саме тих норм ДБН В.2.2-40:2018, що стосуються організації безбар’єрності публічного простору адміністративної будівлі, якою є кожна судова установа. Вони дають змогу керівникам та посадовим особам органів судової влади, відповідальним за створення безбар’єрного середовища, зорієнтуватися у великому масиві нормативів, стандартів та розрахунків, а також правильно поставити технічне завдання для виконання відповідних робіт по ремонту приміщень та облаштуванню їх елементами доступності, що відповідають вимогам ДБН В.2.2-40:2018.

ДЖЕРЕЛО: https://vn.court.gov.ua/tu02/pres-centr/news/957216/

 

Пресслужба