flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся 4-й загальнонаціональний Форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: протидія дезінформації»

02 липня 2020, 11:51

Як не «загубитися» у величезному інформаційному просторі, перенасиченому перекрученою та недостовірною інформацією, не «потрапити на гачок» чергового фейку та ефективно протидіяти дезінформації, чи регулюється ця сфера на законодавчому рівні?

Відповіді на ці та інші питання отримали сьогодні керівник апарату Господарського суду Вінницької області Крістіна Слободонюк та прессекретар Олеся Слободян під час масштабного заходу - 4-го загальнонаціонального Форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: протидія дезінформації».

Захід відбувся в через сервіс Zoom та був присвячений обговоренню питань співпраці судової влади із засобами масової інформації у боротьбі з дезінформацією із залученням низки міжнародних та національних експертів з різних сфер, представників судової влади та ЗМІ.

Теми, що обговорювалися в ході Форуму:

  • Концепція дезінформації;
  • Методи боротьби з пропагандою;
  • Вплив дезінформації на судову систему;
  • Дезінформація в законодавчому контексті.

Учасники Форуму:

  • Анна Адамска-Галлант, головна міжнародна експертка з питань правосуддя Проєкту ЄС «Право-Justice»;
  • Мартін Клауке, керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва ЄС в Україні;
  • Олексій Маловацький, заступник Голови ВРП;
  • Лариса Швецова, член Вищої ради правосуддя;
  • інші вітчизняні та міжнародні експерти.

Учасники форуму почули дані досліджень соціологів та моніторингової групи щодо сприйняття дезінформації та щодо боротьби з нею в судах, а також отримали кейси протидії дезінформації – розвінчання фейків в соцмережах, в медіа, через канали державної комунікації, через розслідування та проекти медіаграмотності від громадських організацій.

Організатори заходу: Проєкт ЄС «Право-Justice», Вища рада правосуддя, Верховний Суд, Рада суддів України, Державна судова адміністрація України, Національна школа суддів України.

Інформаційні партнери: «Юридична Газета», Громадське радіо, Інтерфакс-Україна, ГО «Детектор медіа», Інститут масової інформації, Національна спілка журналістів України, Інтерньюз-Україна.

Пресслужба