flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Етичні стандарти та механізми впровадження медіації в Україні

02 липня 2021, 17:28
01 липня в приміщенні Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» відбувся круглий стіл - воркшоп на тему: "Етичні стандарти та механізми впровадження медіації в Україні: що є необхідним та достатнім?"
До роботи круглого столу долучились представниці пресслужби Господарського суду Вінницької області Олеся Слободян та Катерина Вознюк.
Серед учасників - представники державних соціальних служб, міської влади, Національної служби посередництва і примирення, суддівської системи, освітніх закладів, адвокатури, нотаріату та бізнес-спілок Вінниччини.
Метою заходу стала ретроспектива досвіду впровадження медіації в регіоні, напрацювання консолідованого бачення проблем та подальших кроків для забезпечення достатньої та необхідної якості послуги, безпеки як стейкголдерів-замовників, так і медіаторів.
Учасники розглянули досягнення та виклики у ініціативах спільнот медіаторів у питанні просування медіації в регіоні, ознайомились із поточними результатами опитувань різних груп стейкголдерів, що проводиться Національною асоціацією медіаторів України.
Завдяки активній роботі у фокус-групах вдалось проаналізувати складові, механізми, процедури, яких бракує для повноцінної інтеграції медіації в державі та регіоні, а також сформувати 10 найпріоритетніших кроків на місцевому рівні для активізації розвитку медіації.
Зустріч проведено в рамках проєкту «Посилення спроможності спільноти медіаторів до формування в Україні критеріїв якості послуг з вирішення спорів” за підтримки The Matra Programme Королівства Нідерландів. Проєкт реалізує ГО «Національна асоціація медіаторів України».
 
Інформаційна довідка:
- медіація – це визнана світовою практикою процедура врегулювання спору шляхом переговорів сторін спору за допомогою одного або кількох нейтральних посередників (медіаторів), є частиною системи альтернативного вирішення спору;
- стейкголдери - зацікавлені сторони, фізичні та юридичні особи, які мають легітимний інтерес у діяльності організації, тобто певною мірою залежать від неї або можуть впливати на її діяльність.
 
Пресслужба