flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Своєчасна перша допомога як запорука збереження життя та здоров’я людини

02 серпня 2018, 10:10

На роботі, в транспорті чи просто посеред вулиці ми можемо стати свідками тих чи інших ситуацій, що несуть загрозу здоров’ю та навіть життю людини.  В якості причин виступають нещасні випадки, хронічні чи раптові захворювання, травми, неуважність, втома, переоцінка власних сил, а також фактори, які знаходяться поза межами контролю постраждалого.

Не виключено, що подібні ситуації можуть мати місце і з відвідувачами чи працівниками суду. Оскільки в таких випадках рахунок йде на хвилини, дуже важливо не розгубитись та надати першу допомогу, тобто виконати комплекс максимально доступних і доцільних заходів, спрямованих на порятунок життя потерпілого до приїзду «швидкої допомоги».

Як надати першу домедичну допомогу та при цьому не зашкодити своєму здоров’ю навчались працівники апарату Господарського суду Вінницької області. Навчальне заняття на тему: «Дії працівника апарату суду у разі проявів різкого погіршення самопочуття у відвідувачів або працівника суду. Навички надання домедичної допомоги працівниками апарату суду. Психологічна готовність. Залучення випадкових людей для надання допомоги» відбулось 31 липня 2018 року. Модераторами заходу виступили заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк та спеціаліст Таїсія Ульяненкова.

Завдяки наочним порадам професійних медиків присутні отримали необхідні знання про ознаки ушкоджень, захворювань, правила та психологічні аспекти надання першої допомоги, зокрема, при втраті свідомості, епілептичному приступі, інфаркті, інсульті, зупинці дихання, переломах та інших ушкодженнях.

Тепер, в разі потреби, працівники апарату Господарського суду Вінницької області зможуть надати вчасну та ефективну допомогу, аби зберегти здоров’я та врятувати найцінніше - людське життя.

 Більше фото у ФОТОГАЛЕРЕЇ.

Прес-служба