flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Господарського суду Вінницької області прийняв участь в ряді правових подій, що відбулись наприкінці липня цього року

03 серпня 2018, 09:47

Багатим на події в професійній сфері виявився кінець липня цього року для судді-спікера Господарського суду Вінницької області Олександра Банасько.

26 липня Олександр Олександрович разом з колегою – суддею Романом Міліціановим прийняли участь у презентації Посібника для суддів з питань з інтелектуальної власності, що відбулась в Києві. Посібник містить інформацію про правову охорону низки об’єктів інтелектуальної власності, судову практику їх захисту та розраховане на суддів, адвокатів, юрисконсультів та інших фахівців у сфері захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності. У презентації видання взяли участь судді господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ у спорах, пов’язаних із захистом прав на об’єкти інтелектуальної власності, науковці, профільні юристи-практики, вітчизняні та міжнародні експерти.

27 липня суддя-спікер взяв участь в експертному обговоренні актуальних питань імплементації новел цивільного і господарського процесуального законодавства. Захід, організований Асоціацією правників України спільно з Проектом ЄС «ПРАВО-JUSTICE» та Асоціацією суддів господарських судів, пройшов на базі Одеського апеляційного господарського суду. Присутні судді та представники адвокатської спільноти мали змогу поділитися власною практикою, обмінятися думками щодо практичних питань застосування нового процесуального законодавства.

30-31 липня Олександр Банасько відвідав семінар з питань винесення судових рішень у спорах щодо інтелектуальної власності для суддів господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ у спорах, пов'язаних із захистом прав на об'єкти інтелектуальної власності, що відбувся в Одесі за сприяння Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США у співпраці з Вищою радою правосуддя та Верховним Судом. Робота семінару проходила у форматі секційних засідань, під час яких напрацьовано рекомендації та заплановано шляхи подальшої співпраці Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США з українськими суддями.

 

Прес-служба