flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості для школярів

16 жовтня 2018, 16:40

Господарський суд Вінницької області долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості», організованої до Дня юриста.

Сьогодні, 12 жовтня 2018 року, суддя Господарського суду Вінницької області Роман Міліціанов та заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк провели «Урок справедливості» для учнів 2-Г класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів - гімназія № 30 ім. Тараса Шевченка міста Вінниці.

Завдяки проведеній акції діти наочно познайомились із основними атрибутами судді - мантією та нагрудним знаком, дізнались про функції суду та змогли відчути себе в ролі суддів в конкретній ситуації.

Маленькі справедливці проявили неабияку цікавість до долі героїв мультфільму «Кінь проти Хом’яка» та дуже активно висловлювали свої думки і пропозиції, щоб допомогти вирішити конфлікт між ними.

"Проведення таких уроків носить позитивний характер, оскільки довіра та повага суспільства до суду повинні закладатись з ранніх років життя людини та формувати фундамент взаємодії судової влади та громадян України", - наголосив Роман Міліціанов. Окрім того, суддя порадив учням у будь-якій ситуації залишатись порядними та гідними людьми.

Саме так, завдяки подібним заходам, у підростаючого покоління починають формуватися фундаментальні знання про права та свободи людини, про роль суду в суспільстві та повага до законів.    

Всі учасники заходу отримали велике задоволення від спілкування, а в подарунок - наклейку "справедливці".

Захід здійснено Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Прес-служба