flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ефективна комунікація задля налагодження зв'язків із громадськістю

12 жовтня 2018, 09:58

Судді Господарського суду Вінницької області Ігор Маслій, Юрій Яремчук та прес-секретар Олеся Слободян взяли участь в одноденному семінарі-тренінгу «Зв'язки з громадськістю в судах», що відбувся 11 жовтня в м. Вінниці.

Метою навчання було стимулювати суддів усвідомити вагу комунікації, що це не одноразова акція, а постійний процес, здійснювати активну комунікацію та покращувати свої здібності.

«Ваше мовчання Вас не врятує», - переконаний тренер Тійт Матсулевич – радник із стратегічних комунікацій КМЄС (Естонія). Тобто комунікувати потрібно систематично, якісно та, інколи, на випередження, не замовчувати інформацію, що має негативний характер.

Тонкощам та інструментам комунікації учасників тренінгу також навчали спікери: Олександр Сасевич – суддя Львівського окружного адміністративного суду, екс-Голова комітету Ради суддів України з питань комунікації та Ольга Какауліна – представник Прес-служби Ради суддів України.

Присутні покращували свої знання і навички щодо співпраці зі ЗМІ, роботи в умовах кризових ситуацій та висвітлення резонансних справ, а також мали змогу попрактикуватись в мистецтві надання інтерв’ю на камеру із подальшою роботою над помилками. Рекомендаціями що робити, а що ні під час інтерв’ю ділився Тійт Матсулевич.

Захід, в якому  взяло участь близько 20 речників Вінниччини, був організований Національною школою суддів України спільно з Радою суддів України та Консультативною місією ЄС.

Традиційно, по закінченню учасники отримали сертифікати.