flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія у ГСВО для майбутніх правників

30 жовтня 2018, 17:10

30 жовтня 2018 року, у рамках Дня відкритих дверей, до Господарського суду Вінницької області завітали студенти-правники третього та четвертого курсу Економіко-правового коледжу Фінансово-економічного університету за спеціальністю "Правознавство".

Налагодження комунікації з такою цільовою аудиторією як молодь залежить, насамперед, від рівня їх уявлення чи розуміння того, що таке господарський суд, які функції виконує суддя, як у справлянні судочинства допомагає апарат суду тощо.

У ході ознайомчої екскурсії заступник керівника апарату суду Крістіна Слободонюк та представник прес-служби Олеся Слободян розповіли студентам про особливості діяльності суду, його структуру, специфіку господарського судочинства, а також про внутрішню роботу суддів та працівників апарату суду.

Познайомившись зі структурою та роботою суду, студенти відвідали одне із приміщень архіву,  дізнались про основні завдання та функції загального відділу «Канцелярія», сектору з кадрового забезпечення та з питань управління персоналом.

В ході екскурсії майбутні юристи мали можливість ознайомитися з основними засадами документообігу, порядком підготовки процесуальних документів та формування матеріалів господарських справ, комп’ютерною програмою «Діловодство спеціалізованого суду», а також дізналися про порядок передачі справ до архіву та про те, хто і як може ознайомитись з матеріалами архівних справ, порядок знищення справ та строки їх зберігання.

Також гості відвідали один із найбільших залів судових засідань, в якому зустрілися та з захопленням поспілкувалися з головою суду Федором Колбасовим, який поділився з студентами своїм багаторічним та практичним досвідом у здійсненні правосуддя, наголосив на необхідності наполегливої та кропіткої праці для досягнення цілей в обраній професії.

Між студентами та керівником установи відбулося тепле та невимушене спілкування у форматі «питання-відповідь».

На завершення заходу Федір Федорович надав поради та настанови, які у майбутньому стануть у нагоді юним юристам.

Студенти з позитивними емоціями подякували за захопливу екскурсію, фотозвіт якої можна переглянути нижче. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

 Прес-служба