flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось фахове обговорення питань конституційних гарантій незалежності суддів та єдності судових юрисдикцій

26 червня 2019, 09:40

Голова Господарського суду Вінницької області Федір Колбасов прийняв участь у роботі круглого столу на тему: «Забезпечення конституційних гарантій незалежності суддів як фундамент правової демократичної держави».

Захід відбувся 25 червня в приміщенні Сьомого апеляційного адміністративного суду, серед учасників – судді, провідні науковці.

Метою фахової зустрічі стало обговорення актуальних питань щодо розмежування юрисдикцій судів, обговорення проблемних питань у чинному законодавстві України та шляхів їхнього усунення, виявлення невирішених проблем, які мали б стати об’єктом підвищеної уваги з боку судової влади задля забезпечення єдності судових юрисдикцій, забезпечення єдності судової практики, а також обговорення поглядів представників судів різних юрисдикцій щодо стану забезпечення незалежності суддів України.

У форматі трьох сесій учасники говорили про основні наукові доктрини розмежування  юрисдикцій судів відповідно до принципу спеціалізації, про проблемні питання їх розмежування та шляхи усунення, про врегулювання навантаження на судові установи  задля забезпечення ефективного судового захисту.

 

Прес-служба