flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мова ворожнечі: як уникнути в професійному та особистому житті

21 серпня 2020, 10:35

Що таке мова ворожнечі, які стереотипи призводять до жорстокості та ненависті, як навчитися виявляти та, головне, уникати висловлювань, які принижують чи дискредитують людину або групу осіб за певною ознакою.

Саме цим питанням був присвячений вебінар «Мова ворожнечі: як уникнути в професійному та особистому житті», що відбувся 20 серпня та є черговим заходом із серії вебінарів на тематику запобігання та протидії дискримінації від ГО "Вектор прав людини», що орієнтовані на юридичну спільноту.

Серед учасників та учасниць – представники/ці судової влади, закладів вищої освіти, ЗМІ, громадянського середовища тощо, загалом 257 людей.

До онлайн заходу долучились керівник апарату Господарського суду Вінницької області Крістіна Слободонюк та прессекретар Олеся Слободян.

Отримані в результаті знання стануть у нагоді у всіх сферах життя, а саме:

- що таке мова ворожнечі?
- як мова ворожнечі співвідноситься із свободою слова та із дискримінацією?
- як проявляється мова ворожнечі у побуті, ЗМІ, на робочому місці?
- які соціальні групи найбільш вразливі до проявів мови ворожнечі?
- як краще називати ті чи інші соціальні групи та чому?
- як регулюється мова ворожнечі українським законодавством?
- як можна протидіяти проявам мови ворожнечі?

Спікер вебінару – Назарій Боярський, член правління ГО «Вектор прав людини». Модераторка – Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини», координаторка проєкту «Суд людською мовою».
Вебінар організовано ГО «Вектор прав людини» за підтримки БФ " Gender Z" та фонду "Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє" (EVZ Foundation).

 

 

 

Пресслужба